Πόσες Φορές με επισκεφτήκατε...!!

27 Φεβ 2013

Η κρίση μειώνει γάμους και κηδείες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013, 05:48
Ψαλιδίζονται οι γάμοι

Μείωση παρουσιάζουν τα μυστήρια του γάμου και της κηδείας εξαιτίας της κρίσης. Το περίεργο είναι ότι η πτώση αυτή εμφανίζεται σε μια χώρα που οι πολυτελείς γαμήλιες δεξιώσεις αποτελούν χρόνια τώρα εθιμοτυπικό τελετουργικό.

Ωστόσο, καθώς η χώρα βρίσκεται σε έκτη χρονιά ύφεσης, με την ανεργία να αυξάνει και τη φτώχεια να εξαπλώνεται, οι γάμοι στην εκκλησία ανάγεται σε μια πολυτέλεια που δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να κάνουν πράξη.

Ο αριθμός των ζευγαριών που δέθηκαν με τα δεσμά του γάμου σε εκκλησία υποχώρησε σε 28.000 το 2011, δεύτερη χρονιά κρίσης στην Ευρώπη, τη στιγμή που προ κρίσης ο αριθμός έφτανε τις 40.000 το 2008, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Αντίθετα, ο αριθμός των πολιτικών γάμων το 2011 έφτασε τις 26.000 σε σχέση με τις 8.000 μια δεκαετία νωρίτερα.

Μαχαίρι και στις κηδείες

Η ύφεση είχε επίσης μια απροσδόκητη επίδραση σε ένα ακόμη μυστήριο, σεβαστό από πολλούς Έλληνες - τις κηδείες. Οι περισσότεροι δυσκολεύονται να καλύψουν τα έξοδα της κηδείας των συγγενών τους, οι δημοτικές αρχές έχουν μειώσει το κόστος σε πολλά κοιμητήρια της πρωτεύουσας.

«Οι Έλληνες είχαν πάντα χρήματα για τους θανόντες, αλλά τώρα οι άνθρωποι είναι σε πολύ κακή κατάσταση», δηλώνει ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθηνών Νίκος Κόκκινος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα νεκροταφεία.

Κάποιοι Έλληνες φτάνουν να μην συλλέγουν τους αγαπημένους τους νεκρούς από το νοσοκομείο για να μην χρειαστεί να πληρώσουν για την κηδεία. Άλλοι δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά την παραδοσιακή μαρμάρινη ταφόπλακα και έτσι αποθέτουν τους οικείους τους σε απλά αναχώματα με αποτέλεσμα αυτά να γεμίζουν ζιζάνια, λέει ένας υπάλληλος νεκροταφείου.


Σχόλιο Αρχαίου : Θα έρθει εποχή που θα μένουν και άθαφτοι...ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ μας σκοτώνουν σιγά σιγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: