Πόσες Φορές με επισκεφτήκατε...!!

3 Μαρ 2014

Οι «Λύκοι» με τις Harley στην Κριμαία!


Αποφασισμένοι να προτάξουν τα στήθη τους και τις… μηχανές τους απέναντι στους Νεο-ναζί που έχουν ενισχύσει την παρουσία τους στην πολιτική σκηνή της Ουκρανίας, μετά τη βίαιη ανατροπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, εμφανίζονται οι «Λύκοι της Νύχτας».

Μεγάλη πομπή με μοτοσυκλετιστές ξεκίνησε από το βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας και περνώντας μέσα από περιοχές, όπου ζει πλήθος ρωσόφωνων, έφθασε την Παρασκευή στην Κριμαία.

Επικεφαλής της είναι ο Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοβ, ευρύτερα γνωστός ως «Χειρούργος», ο οποίος σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το RT βρίσκεται εκεί προκειμένου να στείλει το μήνυμα πως «οι Ρώσοι της Κριμαίας δεν είναι μόνοι και δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα». Τον αρχηγό των «Λύκων της Νύχτας» συνδέει εδώ και χρόνια στενή φιλία με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σκοπός των μηχανόβιων, όπως τόνισαν αρκετοί από αυτούς σε τοπικά μέσα της Κριμαίας κατά την άφιξή τους στην πρωτεύουσα Συμφερόπολη, είναι να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους «δοκιμαζόμενους Ρώσους πολίτες» και να εφοδιάσουν με είδη πρώτης ανάγκης τις στρατιωτικές δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ουκρανίας στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας.

Οι «Λύκοι της Νύχτας» συγκεντρώθηκαν μπροστά στο τοπικό Κοινοβούλιο, όπου είχαν συνομιλίες με διαδηλωτές και δημοσιογράφους.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», η μηχανοκίνητη πομπή μετέφερε μεταξύ άλλων και φάρμακα.





«Δεν θέλουμε αυτό που συμβαίνει στο Κίεβο να συμβεί και εδώ (Κριμαία). Ναζί και κακοποιοί έχουν αναλάβει την εξουσία. Αν χρειαστεί να πολεμήσουμε, θα πολεμήσουμε με όλα μας τα όπλα και τις δυνάμεις» δήλωσε με αποφασιστικό βλέμμα ένα από τα μέλη των «Λύκων της Νύχτας».

Ποιοι είναι οι «Λύκοι της Νύχτας»

Με περισσότερα από 5.000 μέλη ανά τον κόσμο, οι «Λύκοι της Νύχτας» θεωρούνται το μεγαλύτερο club μοτοσυκλετιστών στη Ρωσία.

Ιδρύθηκαν τη δεκαετία του '80, την περίοδο της Περεστρόικα, όταν ο τότε γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, βρισκόταν στην εξουσία και επεδίωξε να προωθήσει ένα ευρύ πακέτο οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων. Βασικά στοιχεία που ενώνουν τα μέλη είναι η αγάπη για τη rock μουσική και τις μοτοσυκλέτες. Ακόμα και σήμερα ισχυρίζονται πως απορρίπτουν όλους τους νόμους (γραπτούς και άγραφους) και δεν ασπάζονται καμία πολιτική πεποίθηση ή θρήσκευμα.

Ευρέως γνωστοί για το έντονα ανεπτυγμένο «αίσθημα του ανήκειν», δηλώνουν πατριώτες και πιστεύουν ότι οπουδήποτε βρεθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, εκείνο το μέρος θεωρείται «ρωσικό έδαφος», σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph».



 
   




Οι «Λύκοι της Νύχτας» έχουν επανειλημμένα εκφράσει την εκτίμησή τους στο πρόσωπο του προέδρου της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν. Συναντήθηκαν για πρώτη φορά μαζί του το 2009 και από τότε οι συναντήσεις είναι αρκετά συχνές.









Σε μια μάλιστα απο αυτές οι «Λύκοι της Νύχτας» του πρόσφεραν ένα μπουφάν με το έμβλημά τους. Tο 2011 ο τότε πρωθυπουργός Βλάντιμιρ Πούτιν είχε συμμετάσχει σε show των μηχανόβιων στο Κρασνοντάρ της Μαύρης Θάλασσας. Οι εικόνες με τον Βλάντιμιρ Πούτιν πάνω σε Harley δίπλα στον χαμογελαστό Ζαλντοστάνοβ είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου.



Η στενή φιλία του επικεφαλής των μηχανόβιων, Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοβ, με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, έχει οδηγήσει αρκετούς να τους αποκαλούν και ως «οι Άγγελοι του Πούτιν».

Ενδεικτικό της αμοιβαίας εκτίμησης που συνδέει τους δύο άνδρες αποτελεί το γεγονός πως μια συνάντηση του προέδρου της Ρωσίας με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, είχε καθυστερήσει τέσσερις ολόκληρες ώρες, καθώς ο Βλάντιμιρ Πούτιν βρισκόταν σε περιοδεία με τον αρχηγό των «Λύκων της Νύχτας» στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Το 2013 ο Πούτιν είχε τιμήσει τον Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοβ με το Μετάλειο της Τιμής κατά τη διάρκεια τελετής στην πρωτεύουσα Μόσχα. Τότε, ο επικεφαλής των «Λύκων της Νύχτας» είχε μιλήσει με πολύ εγκωμιαστικά σχόλια για τον Ρώσο πρόεδρο, υποστηρίζοντας ότι «είναι ένας άνθρωπος που πασχίζει να επαναφέρει το μεγαλείο της Ρωσίας».

Όταν μάλιστα οι Pussy Riot προχώρησαν σε διαμαρτυρία κατά του Πούτιν μέσα σε Καθεδρικό της Μόσχας, οι μηχανόβιοι προσφέρθηκαν να φρουρούν τις εκκλησίες, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα εκδήλωσης χουλιγκανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: