Πόσες Φορές με επισκεφτήκατε...!!

4 Σεπ 2014

Ανατριχιαστικό: Το νεώτερο μέλος των τζιχαντιστών είναι βρέφος!

63F6A47B25DBC081125D654DF93308E3 
Σοκ προκαλεί η εικόνα που δείχνει ένα βρέφος να έχει κυνικά τοποθετηθεί δίπλα σε ένα Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και αρκετές χειροβομβίδες, ξαπλωμένο επάνω σε μία σημαία του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λιβάνου (ISIS). Η ανατριχιαστική εικόνα είναι η τελευταία που πιστεύεται ότι έχει αναρτηθεί από τους τζιχαντιστές ως μέρος της προπαγάνδας τους στο Διαδίκτυο. Το μωράκι, που φαίνεται να είναι ηλικίας λιγότερο από έξι μηνών, μάλλον είναι το πιο νεαρό «μέλος» των τζιχαντιστών. Η εικόνα του βρέφους δημοσιεύτηκε στο Twitter με την ετικέτα (hashtag) «#IS».
Οπως είναι φυσικό, η φωτογραφία αυτή προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στα social media με έναν χρήστη να κατηγορεί την οργάνωση ότι χρησιμοποιεί τα «μωρά ως όπλα για να σκοτώσει αθώους». Η εικόνα του βρέφους είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά από συγκλονιστικές φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί στο Διαδίκτυο, οι οποίες εγείρουν φόβους ότι οι τζιχαντιστές προσπαθούν να μυήσουν τα παιδιά στην οργάνωση από πολύ μικρή ηλικία.
Τον περασμένο μήνα ένας μαχητής δημοσίευσε στο Twitter μία εικόνα του γιου του, που πιστεύεται ότι είναι ηλικίας επτά ετών, να ποζάρει κρατώντας το κομμένο κεφάλι ενός στρατιώτη στη Συρία. Ο πατέρας του, ύποπτος για εγκλήματα πολέμου, δημοσίευσε την φωτογραφία μαζί με τη λεζάντα: «Ετσι είναι το αγόρι μου!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: