Πόσες Φορές με επισκεφτήκατε...!!

17 Αυγ 2012

Εσύ είσαι έτοιμος για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο που ξεκινάει σε λίγες μέρες ?


Μια ματιά στα ξένα ειδησιογραφικά δίκτυα και θα καταλάβει κάποιος πως οι μέρες που μετράει ο κόσμος μας, όπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα τουλάχιστον, μέχρι την έναρξη του 3ο Παγκοσμίου Πολέμου είναι ελάχιστες ! 
Από χθες μάλιστα έχουμε και μια ενδεικτική ημερομηνία από το στόμα του πλέον αρμοδίου, του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου ο οποίος ζήτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα το πολύ μέχρι τις.....
25 Σεπτεμβρίου να έχει λάβει σαφή θέση και να έχει δόση εντολή για την έναρξη του πολέμου κατά του Ιράν μέχρι την ημερομηνία αυτή  .


Με δεδομένο ότι μια τέτοια κίνηση λογικά θα πρέπει να εμπεριέχει και το στοιχείο του αιφνιδιασμού τα χρονικά περιθώρια στενεύουν δραματικά ! Στο Ισραήλ μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να υπολογίζουν την επόμενη ημέρα του χτυπήματος.
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις από την άλλη με κινήσεις που θυμίζουν εποχή ψυχρού πολέμου ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είναι ακόμα πιο επιβλητικές υπενθυμίζουν στης ΗΠΑ την υπεροχή τους σε μερικούς τομείς που είναι ικανοί να επιφέρουν τρομακτικά χτυπήματα στον αντίπαλο. Για παράδειγμα το πυρηνικό υποβρύχιο 971 Akula που επί ένα μήνα περιπολούσε ανοιχτά του κόλπου του Μεξικό στις ακτές τις Καλιφόρνια χωρίς καν να το αντιληφθούν τα προηγμένα συστήματα του NATO τις θεωρητικά θωρακισμένης περιοχής. 
Είναι η δεύτερη φορά σημειωτέων από το 2009 που ένα ρωσικό υποβρύχιο περιπολούσε τόσο κοντά στις αμερικανικές ακτές και όπως αναφέρουν τα ίδια τα αμερικανικά ΜΜΕ "Τη σοβαρότητα του μη εντοπισμού από την αμερικανική ανθυποβρυχιακή άμυνα του υποβρυχίου την καταλαβαίνουμε μόνο αν υπολογίσουμε ότι αρκούν 10 παρόμοια υποβρύχια, για να κονιορτοποιήσουν κυριολεκτικά την Δυτική και την Ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, και ότι θα έχει απομείνει από τις ΗΠΑ θα είναι πλέον ανίσχυρο για να αντιδράσει σε περίπτωση ενός 3ου Π.Π.". 
Συνάμα αποκαλύφθηκε στον αμερικανικό Τύπο ότι τα ρωσικά θηριώδη "έχουν την δυνατότητα να φέρουν έως και 40 τόνους Πυρηνικά" στρατηγικά βομβαρδιστικά Τu-95 με βλήματα cruise διείσδυσαν στον αμερικανικό εναέριο χώρο στην Αλάσκα και στην Καλιφόρνια (!) τον Ιούνιο και τον Ιούλιο! Η αεράμυνα των ΗΠΑ τέθηκε σε συναγερμό, καθώς ήταν η πρώτη φορά από την εποχή του "ψυχρού πολέμου" που έγινε τέτοια μαζική διείσδυση. 
Αλλά και το σημαντικότερο πλήγμα στο Αμερικανικό γόητρο που ήταν, στην εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου, εμφανίστηκε στη Δυτική Ακτή ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό το οποίο παραβίασε τον εναέριο χώρο και ανάγκασε αμερικάνικά μαχητικά να το αναχαιτίσουν !

Δεν υπάρχουν σχόλια: