Πόσες Φορές με επισκεφτήκατε...!!

12 Φεβ 2015

"Ακινησία" στον Καμμένο θέλουν να επιβάλλουν οι Τούρκοι! Προκλήσεις σε κάθε ταξίδι του

575341 
Οι Τούρκοι θέλουν να καθορίζουν και το πρόγραμμα μετακινήσεων του νέου ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου. Μετά από τις προκλήσεις στα Ίμια ,όταν ο ΥΕΘΑ πέταξε στην περιοχή για να ρίξει στεφάνι στην μνήμη των τριών νεκρών αξιωματικών του ΠΝ ,είχαμε την πρόκληση με την χαμηλή πτήση ελικοπτέρου πάνω από ανατολική ακτή στην Κω την ώρα που ο ΥΕΘΑ βρισκόταν στην Κύπρο. Η "κινητικότητα" Καμμένου είναι σαφές ότι ενοχλεί την Άγκυρα.
Οι προκλήσεις δείχνουν και τον εκνευρισμό αλλά και την ετοιμότητα στην οποία βρίσκονται οι Τούρκοι. Οι οποίοι δεν θ΄ αφήσουν αναπάντητο οποιοδήποτε μήνυμα στέλνει ο Καμμένος.
Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ως ΥΕΘΑ έχει σαφώς ένα πιο "σκληρό" προφίλ στα ελληνοτουρκικά σε σχέση με αρκετούς προκατόχους. Όχι ότι κάποιοι από τους προηγούμενους ήταν "ενδοτικοί" και ο Πάνος Καμμένος ο μόνος πατριώτης. Τα αυτονόητα κάνει για τα καθήκοντα ενός ΥΕΘΑ. Απλά η "εξωστρέφεια" του Καμμένου αλλά και οι θέσεις του έναντι της Τουρκίας είναι γνωστές. Αν σ΄ αυτό προσθέσουμε και την "δίψα" που είχε για να αναλάβει το ΥΕΘΑ χρόνια τώρα γίνεται κατανοητό ότι ο πολιτικός προϊστάμενος των ΕΔ θα συνεχίσει να έχει την ίδια "εκρηκτική" παρουσία και "υπερκινητικότητα". Σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο κριτικής. Είναι αδιανότητο να ...ζητάμε και άδεια για να μετακινηθεί ο Έλληνας ΥΕΘΑ σ΄ οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας ή να ταξιδέψει στην Κύπρο.
Χρειάζεται οπωσδήποτε ψυχραιμία και στρατηγική ακόμη και σ΄ αυτές τις κινήσεις,για να μην δοθεί καμία ευκαιρία κλιμάκωσης της έντασης. Είναι άλλο αυτό και άλλο να ...κλειστεί στο γραφείο του ο Πάνος Καμμένος.
Είχαμε ξαναγράψει ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο έχουν "κολλήσει" την "ρετσινιά" της χαλαρής αντιμετώπισης των εθνικών θεμάτων πιθανότατα θα αντιμετώπιζε με πιο σκληρό τρόπο την τουρκική επιθετικότητα. Πόσο μάλλον όταν την θέση του ΥΕΘΑ ο πρωθυπουργός την εμποστεύθηκε στον Καμμένο. Ας το έχουν αυτό στα υπ΄ όψιν οι "απέναντι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: