Πόσες Φορές με επισκεφτήκατε...!!

17 Φεβ 2015

ΗΠΑ: Έρχεται το πρώτο μεταλλαγμένο μήλο


 99gdfgdf




Οι ποικιλίες «Arctic» θα είναι διαθέσιμες το 2016 στην αμερικανική αγορά - Η Ένωση Καταναλωτών Βιολογικών Προϊόντων επισημάνει ότι οι γενετικές αλλαγές θα μπορούσαν να είναι επιβλαβείς για την υγεία
Στο... πιάτο των Αμερικανών θα βρίσκεται σε ένα χρόνο το πρώτο μεταλλαγμένο μήλο, το οποίο όταν κόβεται και δεν μαυρίζει. Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ ενέκρινε δύο γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες μήλων που αναπτύχθηκαν από την καναδική εταιρεία Okanagan Specialty Fruits και θα κυκλοφορήσουν στην αγορά με τις ονομασίες «Arctic Granny» και «Arctic Golden».
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, και στις δύο ποικιλίες έχει εξαλειφθεί το γονίδιο της οξειδάσης των πολυφαινολών (PPO), στο οποίο οφείλεται το μαύρισμα του μήλου όταν κοπεί ή χτυπηθεί. Η εταιρεία που τις τελειοποίησε στο εργαστήριο διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, τα νέα μήλα δεν περιέχουν κανένα επιπλέον συστατικό και ότι δεν ενέχουν κινδύνους για τους καταναλωτές.
Οι ποικιλίες «Arctic» θα είναι διαθέσιμες το 2016 στην αμερικανική αγορά, ενώ η Ένωση Καταναλωτών Βιολογικών Προϊόντων έσπευσε να επισημάνει ότι οι γενετικές αλλαγές θα μπορούσαν να είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία.
Για «πιθανούς κινδύνους» έκανε λόγο και η μη κυβερνητική οργάνωση Center for Food Safety. Ωστόσο, η καναδική εταιρεία Okanagen Speciality Fruits έκρινε ότι οι νέες ποικιλίες «είναι απίθανο να αποτελούν κίνδυνο παθογόνων για τη γεωργία» και «μη πιθανό να έχουν σημαντικές συνέπειες στο ανθρώπινο περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις νέες ποικιλίες μεταλλαγμένων μήλων δεν απαιτείται έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ωστόσο, κλήθηκε από την Okanagan να εξετάσει την πρότασή της σε εθελοντική βάση. Η τελευταία γενετικά τροποποιημένη καλλιέργεια που είχε εγκριθεί από το υπουργείο Γεωργίας ήταν μια ποικιλία πατάτας.

Σχόλιο Αρχαίου : Το codex alimentarius είναι πλέον γεγονός.  Εδώ και χρόνια προετοιμάζεται η ανθρωπότητα για τις στειρώσεις που θα μας δώσουν και φυσικά το πόσο θα μειώσουν το όριο και την ποιότητα της ζωής μας. Ο καιρός γαρ εγγύς..!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: