Πόσες Φορές με επισκεφτήκατε...!!

22 Μαρ 2012

Τα άλατα της Φρίκης

Με ετικέτα Άλατα Μπάνιου κυκλοφόρησαν ελεύθερα στο εμπόριο -χωρίς να προορίζονται για μπάνιο-, κι έγιναν μόδα ως το παράνομο φτηνό διεγερτικό. Προκάλεσαν σειρά φόνων και αυτοκτονιών, μέχρι πριν λίγες ημέρες που οι γιατροί χρειάστηκε να ακρωτηριάσουν το μισό σώμα μιας 34χρονης για να της σώσουν τη ζωή...
http://www.lifo.gr/uploads/image/355413/Bathsalt-Bath-salt-drug-slide.png
Με επείγοντα νόμο οι ΗΠΑ ποινικοποίησαν τελικά την κυκλοφορία των Bath Salts, την ώρα που γιατροί ανά τον κόσμο, Κέντρα Δηλητηριάσεων, Ψυχιατρεία και Νοσοκομεία γνωρίζουν την φρίκη της πιο αποτρόπαιας ναρκωτικής ουσίας που πέρασε ποτέ.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα το περιστατικό της 34χρονης από την Λουιζιάνα έφερε στο φως το πιο δραματικό ξημέρωμα, μετά το high μιας "φτιαγμένης" βραδιάς. Η Αμερικανίδα έφτασε στο νοσοκομείο παραπονούμενη για αδιαθεσία από εξάνθημα στο χέρι που πρόδιδε το τσίμπημα βελόνας. Η επιδερμίδα εμφάνιζε κοκκινίλες και έντονα, τοπικά, την όψη που δημιουργεί η κυτταρίτιδα. Ομολόγησε στους γιατρούς ότι είχε κάνει χρήση Bath salts στο πάρτι που είχε βρεθεί δύο ημέρες πριν. Της χορηγήθηκε αντιβίωση και προσωρινά τα συμπτώματά της υποχώρησαν.
Πολύ σύντομα ξαναπήγε στο νοσοκομείο, αυτή τη φορά με την μόλυνση στο χέρι εντονότερη, που οδήγησε τους γιατρούς στο χειρουργείο. Ο ιστός  γύρω από το χέρι είχε αρχίσει να νεκρώνεται, αλλά το πρόβλημα δεν σταματούσε εκεί. Διαπιστώθηκε ένα είδος καλπάζουσας γάγγραινας. Την ακρωτηρίασαν στο χέρι, στο πόδι, στο στήθος και στον μισό της πνεύμονα για να την σώσουν. Η βακτηριακή  μόλυνση που ονομάζεται Νεκρωτική Απονευρωτίτιδα προχωρούσε τόσο ραγδαία που οι γιατροί έβλεπαν ζωντανά μπροστά τους τα βακτήριασ να της τρώνε τους ιστούς.
 
 Μέχρι πρόσφατα η πρόσβαση στους κρυστάλλους του τρόμου, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, ήταν απλώς μια βόλτα μέχρι το βενζινάδικο. Σε χρωματιστές συσκευασίες με 25 δολάρια αγόραζε κανείς bath salts σε ποσότητα 50 γραμμαρίων. Όχι όμως για να χαλαρώσει στην μπανιέρα.  Επρόκειτο, για όσους γνώριζαν, για φτηνή ναρκωτική ουσία που θα  εισέπνευε κανείς, θα την κάπνιζε, θα την τοποθετούσε στο ποτό ή το φαγητό, ή και σε  ένεση ενδομυϊκή.
 http://www.lifo.gr/uploads/image/355379/bath%20salts%202_2.jpg
 
Με ονομασίες όπως Hurricane Charlie, NOLA Diamond, Bright Lightening,White Girl, Vanilla Sky, Bliss, Purple Wave, Cloud Nine , Ivory Wave, και την ένδειξη "Οχι για Ανθρώπινη Χρήση", τα bath salts βασίζονταν στις χημικές ουσίες mephedrone, methylenedioxypyrovalerone (MDPV) and methylone οι οποίες εισάγονταν απο την Ινδία και την Κίνα , συσκευάζονταν στις ΗΠΑ, και διοχετεύονταν σε καταστήματα καπνιστών, βενζινάδικα, ακόμη και σούπερ μάρκετ, χωρίς ούτε καν την διευκρίνηση ότι δεν προοριζόταν για αφρόλουτρο.
 
Η τρομακτική μόλυνση της 38χρονης ήταν όντως η πιο αποκρουστική μορφή παρενέργειας στο σώμα. Η δράση των αλάτων στην ψυχή όμως, πάει "ταξίδι" το χρήστη... στην Κόλαση.

Αυτοκτονίες, αυτο-απαγχονισμοί εφήβων μπορστά τις οικογένειές τους, φόνοι μεταξύ νεαρών ζευγαριών. Κάποιοι κομμάτιασαν μόνοι τους το σώμα και το πρόσωπό τους μπροστά στον καθρέφτη, ενώ μια νεαρή μητέρα υπό την επίρρεια των bath salts πέταξε το μωρό της στις ράγες από το τραίνο γιατί το έβλεπε ως...δαίμονα!

Χαρακτηριστική, και ανατριχιαστική, είναι η δήλωση του Διευθυντή του Κέντρου Δηλητηριάσεων της Λουιζιάνα Dr. Ryan για την νευροψυχιατρική δράση των κρυστάλλων. "Πρόκειται για το χειρότερο ναρκωτικό που πέρασε από τα Κέντρα Τοξικολογίας τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια. Με το lsd μπορεί να βλέπει κανείς ροζ ελέφαντες, αλλά με τα άλατα βλέπεις δαίμονες,-ζωντανά-, και εξωγήινους. Πολλοί νιώθουν ότι είναι ο Σούπερμαν και πηδάνε απο τους ουρανοξύστες στις λεωφόρους, και ό,τι άλλο μπορεί  η παράνοια να επιφυλάσσει σε live..."

Ακόμη και σε ηπιότερες μορφές ανεπιθύμητων ενεργειών, τα άλατα της φρίκης εγκαθιστούν για ημέρες μετά τη χρήση,
  • παρατεταμένες επιθέσεις πανικού
  • ανεξέλεγκτη νευρικότητα
  • παράνοια
  • παραισθήσεις
  • αίσθημα ηλκτροπληξίας
  • πόνο στο στήθος και δύσπνοιες
  • εμφράγματα
  • αύξηση της αρτηριακής πίεσης και των  σφυγμών
  • και επίμονες τάσεις αυτοκοτονίας, που δεν εξαλείφονται ούτε όταν τα υπόλοιπα συμπτώματα περάσουν.
Ο γιος ενός γιατρού έκοψε τον λαιμό του από το ένα του αυτί μέχρι το άλλο. Τον έσωσαν στο νοσοκομείο, αλλά μετά από κάποιο διάστημα γύρισε στο σπίτι, βρήκε περίστροφο απο φίλους του και αυτοπυροβολήθηκε αιφνιδίως μπροστά στους γονείς του στο σαλόνι του σπιτιού.
 
    http://www.lifo.gr/uploads/image/355421/bsalts1.jpg
 
Το πρόβλημα δεν ξεκίνησε, δυστυχώς, από την άλλη πλευρά του Ατλαντκού για να μείνει εκεί. Η μόδα των αλάτων -designer drugs έφτασε το 2009 στις ΗΠΑ από την Ευρώπη. Μέσα σε ένα χρόνο η χρήση τους εκτινάχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι μόνον σε εφήβους, ρέιβερς ή χρήστες των street drugs, αλλά και σε ενήλικες, γονείς και εργαζόμενους, πολλοί από τους οποίους δήλωναν μέχρι πρόσφατα φανατικοί!
Η Ευρώπη δεν έδειξε διόλου ν' ανησυχεί -ή να είναι ενήμερη, πριν το 2009, ούτε και μετά, για την άγνωστο πόσο εκτεταμένη χρήση των κρυστάλλων της κολάσεως.
 
Και η Ελλάδα, μάλλον ακόμη δεν γνωρίζει καν, τι ποτίζουν οι δρόμοι τα παιδιά της.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: