Πόσες Φορές με επισκεφτήκατε...!!

25 Ιουν 2012

Σταθμό υγροποίησης φυσικού αερίου θα κατασκευάσει η Κύπρος



Αν σου αρέσει, κοινοποίησε το

 
Αλλάζουν τα δεδομένα στην Αν. Μεσόγειο.
 

 Την λύση της κατασκευής σταθμό υγροποίησης φυσικού αερίου επιλέγει τελικά η κυπριακή κυβέρνηση για το φυσικό αέριο που θα παράγεται στο κυπριακό οικόπεδο 12. Την απόφαση αυτή την ανακοίνωσε o...   υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου Νεοκλής Συλικώτης ο οποίος νωρίτερα είχε επισκεφτεί το Ισραήλ.
Στο σταθμό αυτό θα μπορεί να υγροποιείται και φυσικό αέριο από το οικόπεδο «Ταμάρ» του Ισραήλ. Το υγροποιημένο φυσικό αέριο θα μπορεί να μεταφέρεται με πλοία στην Ελλάδα και από εκεί «να υπάρχει ένας τρίτος δρόμος τροφοδοσίας φυσικού αερίου προς την Ευρώπη». Ο υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι θα υπάρξουν έργα με το Ισραήλ, που θα συγχρηματοδοτηθούν από την ΕΕ, μέσω Κύπρου και Ελλάδας.

Η υιοθέτηση της λύσης αυτής δημιουργεί νέα δεδομένα στην περιοχή και πιο ειδικά για την Ελλάδα αφού τοπ ΠΝ θα κληθεί στο μέλλον να αποτελέσει την δύναμη προστασίας των πλοίων που θα μεταφέρουν το υγροποιημένο φυσικό αέριο στον τερματικό σταθμό που θα κατασκευαστεί σε ελληνικό έδαφος.
Με δεδομένη την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να αναλάβει μέσα από την εφαρμογή της επιχείρησης Mediterranean Shield και του υπο ναυπήγηση νέου τουρκικού Στόλου την αποκλειστική προστασία των θαλασσίων οδών στην Αν. Μεσόγειο, οι εξελίξεις στην περιοχή αρχίζουν να λαμβάνουν επικίνδυνη τροπή με τον ανταγωνισμό Ελλάδας Τουρκίας να μεταφέρεται στην Αν. Μεσόγειο και το ΠΝ να πρέπει να εκτελέσει την αποστολή του με μέσα κάποιων άλλων δεκαετιών λόγω της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: