Πόσες Φορές με επισκεφτήκατε...!!

25 Ιουν 2012

Οι Έλληνες παίρνουν τα όπλα...Αν σου αρέσει, κοινοποίησε το

“Όλο και περισσότεροι Έλληνες πολίτες προβαίνουν στην αγορά όπλων για την ασφάλειά τους, εξαιτίας της αύξησης των περιστατικών βίας και μικροκλοπών, μετά τη μείωση κατά 20% του μέσου εισοδήματoς, αλλά και της ανασφάλειας που προέρχεται από την ανησυχητική προεκλογική πόλωση η οποία κρύβει πληθώρα κινδύνων”. Κάπως έτσι περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα η εφημερίδα The Australian και συμπληρώνει ότι η αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα των εκλογών, που “ενδεχομένως να βυθίσει περαιτέρω τη χώρα στην ύφεση, καλλιεργεί τις ιδανικές συνθήκες για εκδήλωση πολιτικής βίας αλλά και καθημερινής βίας στον δρόμο, μικροκλοπών και διαρρήξεων”.

Η εφημερίδα φιλοξενεί τις απόψεις του κ. Καρύδη, εγκληματολόγου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου που υποστηρίζει, κατά το άρθρο, ότι “το κόμμα της Χρυσής Αυγής εκμεταλλεύεται τον «ηθικό» πανικό, τον φόβο και την ανασφάλεια που επικρατούν τώρα στην Ελλάδα αλλά και την αίσθηση ότι το κράτος είναι πολύ αδύναμο για να προστατεύσει τον πολίτη, και αυτοπαρουσιάζεται ως ο σωτήρας, με επιθέσεις εναντίον μεταναστών και βουλευτών αντίπαλων κομμάτων”.

Με αναφορές και στην αυτοδικία στην περίπτωση της Παιανίας μετά το περιστατικό όπου νέος 24 ετών πυροβόλησε θανάσιμα διαρρήκτη ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν μετανάστης αλβανικής καταγωγής, πράξη η οποία επικροτήθηκε από πολλούς, γίνεται λόγος για “διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής ψυχολογίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: